m o j o   m a r k e t i n g
  • Kezdőlap
  • >
  • Marketing stratégia – egyéni vállalkozó

Marketing stratégia – egyéni vállalkozó

Marketingkommunikációs stratégia kialakítása egyéni vállalkozó partnerünk részére

Timi slow fashion, kézzel készült prémium sálakat készít saját szövőszékén. Először hobbiból szőtt sálakat, majd az ismerőseinek ajándékozta őket, később egyre nagyobb kereslettel szembesül. Így létrehozott egy webshopot, ami viszont nem hozta a kívánt hatást. Azért keresett meg minket, mert ő maga szívesebben foglalkozik a szövéssel, mint az online marketinggel. A célja egy Etsy shop létrehozása volt, illetve a saját márkájának építése és piaci bevezetése.

Timi a kutyájáról, Mártáról nevezte el a vállalkozást. A sálakat a Mártával tett erdei séták során gyűjtött benyomások, tapasztalatok inspirálták. A márka célja, hogy a szövést, mint ősi mesterséget modern köntösbe öltöztesse és a sálak viselői megtapasztalhassák, hogy mennyire más egy kézzel, odafigyeléssel szőtt darab, mint a tömeggyártott termékek. Egy egyéni  vállalkozás esetében alapon át kell gondolni minden elköltött forint helyét, ezért nagyon tudatosan kell kiválasztani, hogy kiknek, milyen csatornán kommunikáljunk.  A marketing stratégia kialakítása során a célcsoportok pontos meghatározásával megtaláltuk azokat a pontokat, ahol hatékonyan, célzottan tud fejlődni a vállakozás.

 

EREDMÉNYEK:

A marketingkommunikációs stratégia kidolgozásakor körvonalazódott, hogy mivel a sálak sosem lesznek tömeggyártott termékek, ezért nagyobb mennyiség nem megoldás a növekedésre. A legkézenfekvőbb a felfelé pozicionálás, tehát a sálak majdnem luxus kategóriába helyezése. A cél pontos ismeretében a vállalkozás digitális jelenlétét is ezek szerint formáltuk, így a továbbiakban a prémium megjelenés is (Instagram, weboldal stb.) támogatja a fejlődési lehetőséget.

Kategória:
Cég profilja:
Dátum: